ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Self testing κορωνοϊού: Θα το κάνουμε στο σπίτι τις επόμενες ημέρες – Δείτε πως γίνεται

Ένας νέος όρος, το self testing, φημολογείται ότι θα μπει στη ζωή μας μέσα στις επόμενες μέρες. Με αυτό θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς και της χώρας.

Δηλαδή με πολλά τεστ, τα οποία θα κάνουμε και στο σπίτι, κάτι το οποίο έχουν ζητήσει εδώ και καιρό πολλοί επιστήμονες και πολιτικά κόμματα.

Δεν αποκλείεται το self testing να ανακοινωθεί και σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση από το Νίκο Χαρδαλιά και τον Άκη Σκέρτσο.

Πλέον φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις προτάσεις των επιστημόνων για πολλά και δωρεάν τεστ- πολλοί από τους οποίους δεν είναι στην Επιτροπή – στους χώρους εργασίας, τα γραφεία, στα φαρμακεία, τα σχολεία, ακόμη και στα σπίτια μας.

Με τη στρατηγική του self testing, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν rapid test και στο σπίτι τους.

Ουσιαστικά οι ειδικοί εξετάζουν το μοντέλο που έχει ξεκινήσει σε Βρετανία και Γερμανία, κατά το οποίο οι πολίτες προμηθεύονται από καταστήματα και σούπερ μάρκετ τα test τα οποία δείχνουν αποτελέσματα μέσα σε 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό πλάνο για το self testing που συζητείται είναι οι πολίτες να μπορούν να προμηθεύονται μέσω της αύλης συνταγογράφησης τα τεστ ταχείας ανίχνευσης από τα φαρμακεία και να τα κάνουν σπίτι τους.

Τα τεστ στη Γερμανία πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button