Ανακοίνωση από τη Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας για το τροχαίο ατύχημα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΝΕΤΤΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση.
– Το ατύχημα αυτό (μεταξύ και άλλων στο παρελθόν) έρχεται να θυμίσει την επικινδυνότητα αυτού του δρόμου, κεντρικός δρόμος που διασχίζει τον οικισμό της Κινέττας από την μία άκρη του έως την άλλη!
Η Επιτροπή Αγώνα με επανειλημμένες παρεμβάσεις και υπομνήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, δημοτική αρχή και περιφέρεια, μεταξύ και των άλλων προβλημάτων, έχει ζητήσει να δει η πολιτεία και οι φορείς ευθύνης του οδικού δικτύου την περιοχή της Κινέττας και να κάνει παρεμβάσεις με έργα σύγχρονα που να ελαχιστοποιούν τα ατυχήματα.
Για την ΠΕΟΑΚ έχουμε ζητήσει να γίνουν πεζόδρομοι και από τις δυο κατευθύνσεις του δρόμου και διαβάσεις πεζών σε αποστάσεις όπως ορίζουν οι κανόνες για ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων. Ζητήσαμε ακόμη: να μπουν φωτεινοί σηματοδότες στα τρία κομβικά σημεία: στο Μπαλαλάη, στον κόμβο στο ύψος του προαστιακού και στη Βουλιαγμένη.
Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν αρνητικές με διάφορα νομικίστικα επιχειρήματα και έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των φορέων ευθύνης. Εμείς από τη μεριά μας λέμε πως δεν υπάρχει θέληση αν υπήρχε αυτά διορθώνονται.
-Καλούμε τους υπευθύνους να δούνε σοβαρά την οδική ασφάλεια της περιοχής μας και να προβούν άμεσα με έργα όπως τα περιγράφουμε παραπάνω. αλλά και την αναλυτική περιγραφή που τους έχουμε καταθέσει και έχουν στα συρτάρια των γραφείων τους.
-Καλούμε τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς να είναι σε επαγρύπνηση, αν η πολιτεία και οι φορείς που την απαρτίζουν δεν ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημα μας, να το διεκδικήσουμε συλλογικά – αγωνιστικά.
Τα λεφτά υπάρχουν, οι προτεραιότητες της πολιτείας είναι στη λογική του κέρδους, αντίθετες από τις κοινωνικές ανάγκες. Μόνο ο αγώνας θα μπορέσει να φέρει αποτέλεσμα.
Καλή ανάρρωση κυρία Ελένη.
Κινέττα 28/8/2025.