ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δέκα Χριστουγεννιάτικες ταινίες που έχουμε λατρέψει

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το mood της οικογενειακής θαλπωρής πάνω από μισοφαγωμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα είναι οι christmas movies, που με αφθονία έχει δημιουργήσει η έβδομη τέχνη και οι παραγωγοί του Hollywood

Μετά από ένα μακροβούτι στις λίστες των Χριστουγεννιάτικων ταινιών, βρήκαμε κάποιες που αγαπήσαμε σαν παιδιά, σαν έφηβοι αλλά και πιο μεγάλοι, ειδικά όταν θέλαμε να αποφύγουμε κουραστικούς συγγενείς ή εξόδους μετά το εορταστικό φαγοπότι

1.Μόνος στο Σπίτι – 1990 (Home alone)

Ένα εννιάχρονο αγόρι, που οι γονείς του τον έχουν ξεχάσει στο σπίτι, αντιμετωπίζει με ευρηματικό τρόπο δυο διαρρήκτες.

Home Alone (1990) - IMDb

2.Love Actually – 2003 (Αγάπη είναι..)

Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους και που συναντώνται στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με τη βοήθεια του έρωτα. Πληθώρα βρετανών σταρ σε μια ευχάριστη ερωτική κομεντί, που αν και διαθέτει χιούμορ, χάνεται συχνά σε κλισέ.

Love Actually In Concert | York Barbican

3.Ο Άγιος Βασίλης Μου – 1994 (The Santa Clause)

Ένας χωρισμένος πατέρας αναγκάζεται να αντικαταστήσει για μια χρονιά τον Άγιο Βασίλη στα καθήκοντά του.

Ο Άγιος Βασίλης Μου (1994)

4.Πάρτι Φαντασμάτων – 1988 (Scrooged)

Ένας στριμμένος διευθυντής τηλεοπτικού δικτύου δέχεται την επίσκεψη τριών φαντασμάτων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Scrooged | Buy, Rent or Watch on FandangoNOW


5.Το ξωτικό των Χριστουγέννων – 2003 (Elf)

Ένα ξωτικό που ανακαλύπτει ότι είναι άνθρωπος που τον μεγάλωσε μια οικογένεια ξωτικών. Αποφασίζει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει τους πραγματικούς του γονείς. Οικογενειακή ταινία για όσους αγαπούν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Το Ξωτικό των Χριστουγέννων , πληροφορίες της ταινίας - Σινεμά - αθηνόραμα

6.Gremlins (1984)

Ο πατέρας ενός μικρού αγοριού φέρνει δώρο στο παιδί του ένα παράξενο ζωάκι. Ο μικρός παραβαίνει τους κανόνες διαβίωσης του παράξενου φίλου του, το ζωάκι αποκτάει περίεργες συνήθειες και μαζί με άλλα τερατάκια ταράζουν τη ζωή του σπιτιού και της πόλης με τα καμώματά τους που ξεκινάνε από το να μεθάνε με μπύρα μέχρι να κόβουν κομμάτια ανθρώπινων μελών.

Remember the three rules when you pick up the new “Gremlins” home release,  now in 4K UHD. – Elements of Madness

7.Ο Αϊ Βασίλης είναι… Λέρα – 2003 (Bad Santa)

Μπορεί μια Χριστουγεννιάτικη ταινία να γίνει χυδαία και ταυτόχρονα αριστουργηματική;
Εάν ο Billy Bob Thorton εμφανίζεται ως Άγιος Βασίλης… όλα είναι πιθανά. Καπνίζει, πίνει, μισεί τους ανθρώπους και εργάζεται ως …. Αι Βασίλης!! Τα σχέδιά του όμως, περιλαμβάνουν ληστεία και μάλιστα, την παραμονή των Χριστουγέννων.

8.Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία – 2009 (A Christmas Carol)

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ξεκινά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του με τη συνηθισμένη του μιζέρια και μισανθρωπία, βάζοντας τις φωνές στον πιστό βοηθό του και τον χαρωπό ανιψιό του. Αλλά όταν τα πνεύματα των Χριστουγέννων, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον τον οδηγούν σ’ ένα αποκαλυπτικό ταξίδι και τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί, ο Γερο-Σκρουτζ πρέπει ν’ ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του και να εξιλεωθεί για τα χρόνια των κακών προθέσεων πριν είναι πολύ αργά.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (2009)

9.Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων 2000 (The Grinch)

Ο Γκριντς, ένας μνησίκακος ερημίτης με μορφή καλικάντζαρου, ενοχλημένος από τις ξέφρενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των κατοίκων της Χούβιλ προσπαθεί να σαμποτάρει τη γιορτή και να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων , πληροφορίες της ταινίας - Σινεμά -  αθηνόραμα


10.Ο αδελφός του Αι Βασίλη – 2007 (Fred Claus)

Έχοντας ανάγκη από χρήματα, ο εγωκεντρικός αδερφός του Αϊ-Βασίλη αναγκάζεται να τον βοηθήσει τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Lolo Loves Films: Movie Review: "Fred Claus" (2007)
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button