ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκπληκτικό: Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας (video)

Ο Αριστοτέλης, η Κλεοπάτρα και ο Σέξπιρ μοιάζουν έτοιμοι να μας μιλήσουν

Η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά συνεχώς με αλματώδη βήματα και πέρα από τις πολύ σημαντικές καινοτομίες που φέρνει σε πολλούς τομείς της επιστήμης μπορεί να αποτελέσει και έναν τρόπο για να ζωντανέψουμε ξανά την ιστορία!

Ο επιστήμονας-δημιουργός Hashem Al-Ghaili, ο οποίος αν και έχει σπουδάσει μοριακή βιολογία πλέον στόχος του είναι να κάνει την επιστήμη προσβάσιμη σε όλους μέσω του διαδικτύου και επεξηγηματικών βίντεο, δημιούργησε μια σειρά από βίντεο στα οποία πολύ σημαντικά πρόσωπα της αρχαίας αλλά και της πιο σύγχρονης ιστορίας ζωντανεύουν στην οθόνη μας με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και μας χαμογελούν! Αξιοποιώντας προτομές ή πίνακες ζωγραφικής που απεικόνιζαν τους ανθρώπους αυτούς, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τους φέρει ξανά στη ζωή με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Από τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη και την Κλεοπάτρα μέχρι τον Σέξπιρ, τον Κάρολο Δαρβίνο και τον Τέσλα βλέπουμε τους σημαντικούς αυτούς ανθρώπους της ιστορίας «ζωντανούς» και αρκετά κοντά με αυτό που μπορεί να έμοιαζαν πραγματικά.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:

πηγή: janus.gr

Σχετικά άρθρα:

Τεχνητή νοημοσύνη: «Ζωντανεύει» αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και μιλούν μπροστά στα μάτια σου – ΒΙΝΤΕΟ

Η τεχνητή νοημοσύνη έβγαλε… selfie σε Νεάντερταλ, τον Μυστικό Δείπνο και την Κλεοπάτρα – Δείτε φωτογραφίες

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» τους θρύλους – Πώς θα ήταν σήμερα οι stars που έφυγαν νωρίς

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button