ΕΛΛΑΔΑ

Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής άναψε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, ύψους 13 μέτρων, φωταγωγήθηκε παραμονή των Αρχαγγέλων στην κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη, στον Δήμο Πολυγύρου, ανοίγοντας έτσι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Γιώργο Εμμανουήλ, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά στην εκδήλωση, καθώς βρίσκεται στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο.

«H σημερινή γιορτή, που κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, πραγματοποιείται στον Ταξιάρχη, δημιουργήθηκε βασισμένη στη φιλοσοφία να αναδείξουμε την παραγωγή του ελάτου σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο και να το προωθήσουμε ως ένα σημαντικό προϊόν της περιοχής. Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τον κλάδο, με όλες μας τις δυνάμεις. Εύχομαι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ταξιάρχη, να αποτελέσει τον φάρο, που θα φωτίσει τις ζωές όλων και θα γεμίσει με αγάπη και αισιοδοξία τις καρδιές μας. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία πάνω απ’ όλα», ήταν το μήνυμα του κ. Εμμανουήλ.

Το πανέμορφο έλατο, που κοσμείται από 20.000 λαμπιόνια πρόβαλε επιβλητικό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πολυγύρου και τα κάλαντα της Παιδικής και της Μεικτής Χορωδίας του Δήμου.

Πίσω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο Άγιος Βασίλης περίμενε τα παιδιά, να του παραδώσουν τα γράμματά τους και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Κάθε παιδί που άφηνε το γράμμα του, έπαιρνε ένα λαχνό και μετά από κλήρωση, έξι οικογένειες κέρδισαν από ένα έλατο.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button