ΔΙΕΘΝΗΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το αριστούργημα «Τέρατα» του Netflix: Ποια είναι τα αδέρφια Menendez

Η ιστορία των δολοφόνων αδελφών Menendez που ενέπνευσαν σειρά του Netflix

Η τηλεοπτική μεταφορά των φόνων του Jeffrey Dahmer, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Netflix, ήταν μέρος της ανθολογίας Monster, που θα εξιστορήσει τα αρρωστημένα πεπραγμένα των αδελφών Menendez με τη νέα της σεζόν.

Όπως γράφει το Forbes, το δεύτερο μέρος της σειράς των Ryan Murphy και Ian Brennan επικεντρώνεται στις ζωές και τα εγκλήματα των διαβόητων αδελφών σε δέκα επεισόδια.

Θα ακολουθήσει τους Lyle και Erik Menendez, τα αδέρφια που πυροβόλησαν θανάσιμα τους γονείς τους στο σπίτι τους στο Beverly Hills το 1989, και έγιναν «πρωτοσέλιδο» στις φυλλάδες και στα κανάλια.

Πώς ξεσκεπάστηκαν οι φόνοι των Menendez

Το βράδυ της 20ης Αυγούστου 1989, ο Jose και η Kitty Menendez βρέθηκαν νεκροί από πολλαπλούς πυροβολισμούς στο οικογενειακό δωμάτιο της έπαυλής τους στο Beverly Hills. Λόγω της βίαιης φύσης των δολοφονιών, η αστυνομία αρχικά υποψιάστηκε τη μαφία.

Ο Lyle, τότε 21 ετών, κάλεσε το 911, φωνάζοντας μανιωδώς, «Κάποιος σκότωσε τους γονείς μου», ενώ με τον 18χρονο αδελφό του Erik, είπαν στην αστυνομία ότι βρήκαν τους γονείς τους ήδη νεκρούς.

Ωστόσο, οι υποψίες μετατοπίστηκαν γρήγορα στους δύο γιους του ζευγαριού, οι οποίοι φάνηκαν να ξοδεύουν αφειδώς σε ρολόγια Rolex, σε ακίνητα και σε επιχειρηματικές επενδύσεις.

Έξι μήνες μετά τις δολοφονίες, οι αρχές έλαβαν μια εμπιστευτική πληροφορία από την Judalon Smyth, την ερωμένη του ψυχολόγου του Erik, Jerome Oziel. Η Smyth είπε στην αστυνομία ότι ο Erik είχε ομολογήσει στις δολοφονίες σε μία από τις συνεδρίες του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια αποφάσισε ότι οι μαγνητοσκοπημένες σημειώσεις του Oziel μπορούσαν αν χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια, και δεν παρέβαιναν το ιατρικό απόρρητο.

Στις 8 Μαρτίου 1990, η αστυνομία του Μπέβερλι Χιλς συνέλαβε τον Lyle Menendez έξω από το σπίτι όπου δολοφονήθηκαν οι γονείς του. Δύο μέρες αργότερα, ο Erik παραδόθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες κατά την επιστροφή του από το Ισραήλ.

Στη δίκη τους, ισχυρίστηκαν ότι ένας διαπληκτισμός μεταξύ του Lyle και των γονιών τους κλιμακώθηκε σε σημείο που φοβήθηκαν ότι οι γονείς τους θα τους σκότωναν για να μην αποκαλυφθoύν οικογενειακά τους μυστικά.

Κατήγγειλαν ότι είναι θύματα κακοποίησης

Τα αδέλφια ισχυρίστηκαν τότε πως οι εντάσεις μεταξύ των γονιών τους είχαν ένα πιο σκοτεινό ιστορικό.

Οι συνήγοροί τους υποστήριξαν πως σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα. Και τα δύο αδέρφια κατέθεσαν ότι υφίστατο κακοποίηση από παιδιά. Ο Lyle Menendez κατέθεσε μάλιστα πως ο Jose τον κακοποιούσε από όταν ήταν 6 χρονών.

Για αυτόν, όπως είπε, η κακοποίηση σταμάτησε περίπου στα 8 του, αλλά ο Erik, από τη μεριά του, είπε πως ο εφιάλτης συνέχισε για πολλά χρόνια, κάτι που αποκάλυψε στον Lyle λίγες μέρες πριν το διπλό φονικό.

Κατέθεσαν ότι πίστευαν ότι οι γονείς τους σκόπευαν να τους σκοτώσουν εκείνο το βράδυ, γι’ αυτό μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα και άρχισαν να πυροβολούν.

Ωστόσο, ο άκρατος καταναλωτισμός και η μετέπειτα πανάκριβη ζωή που έκαναν τα αδέλφια, υποψίασαν τους δικαστές για οικονομικό κίνητρο.

Η αγωγή κατέδειξε ακόμα ότι οι δολοφονίες ήταν προμελετημένες, σημειώνοντας ότι τα αδέρφια είχαν αγοράσει τα κυνηγετικά όπλα μέρες πριν από το έγκλημα. 

Μετά από μερικές ημέρες διαβουλεύσεων, το δικαστήριο έκρινε τους Lyle και Erik Menendez ένοχους για φόνο πρώτου βαθμού. Τα αδέρφια καταδικάστηκαν σε δις ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

πηγή: reader.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button