ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Γερουλάνος: Το βιογραφικό του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Έτοιμος να σπάσει το «απόστημα» Μητσοτάκη δηλώνει ο Παύλος Γερουλάνος. Δείτε το βιογραφικό του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Έχοντας στο βιογραφικό του τη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές του 2021, ο Παύλος Γερουλάνος διεκδικεί εκ νέου την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Έκανε γνωστή την υποψηφιότητά του για την αρχηγία άμεσα, από τον περασμένο Ιούνιο και ανήμερα της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το σχέδιό του για την πολιτική και οργανωτική Αναγέννηση του κόμματος με στόχο ένα ανοιχτό στην κοινωνία και κυρίαρχο στον πολιτικό του χώρο Κίνημα, έτοιμο να νικήσει και να αναλάβει τα ηνία της χώρας ξανά στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνει έτοιμος να σπάσει το «απόστημα».

Αναλυτικά το βιογραφικό του Παύλου Γερουλάνου:

Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1966. Ο ίδιος λέει ότι θυμάται έντονα στην παιδική του ηλικία να ακούει στο ραδιόφωνο το «Εδώ Πολυτεχνείο» και να τον σημαδεύει. Θυμάται τη μέρα που έπεσε η Χούντα, θυμάται και τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ το 1981 στην Αθήνα.

Ο πατέρας του, Μαρίνος Γερουλάνος, ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης που ασχολήθηκε με το Περιβάλλον, ως Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Υπουργείου Συντονισμού.

Το 1988 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Williams College από όπου πήρε πτυχίο στην Ιστορία.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1989, εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής στην Photoelectron Corporation, θυγατρική της Thermo Electron Corporation και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays.

Το 1994 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Tμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και στο Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT και σε ηλικία 28 ετών μετακόμισε στο Ληξούρι, όπου ανέλαβε την αναδιάρθρωση της οικογενειακής επιχείρησης Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας.

Το 1995 ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με την πολιτική, ως συνεργάτης του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Γκρέβιλ Τζάνερ, στις βουλευτικές εκλογές.

Το 1999 έγινε σύμβουλος του τότε υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου και ανέλαβε, έως το 2004, τη θέση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού.

Το 2004 εργάστηκε ως σύμβουλος στην Egon Zehnder International.

Το 2006 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2009.

Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις νικηφόρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, που έφεραν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα με 44% και 160 έδρες στη Βουλή. Στις εκλογές αυτές εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής, κατέχοντας την 5η θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού.

Το 2012 έθεσε την παραίτησή του – χωρίς να γίνει αποδεκτή – στη διάθεση του τότε, πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μόλις την είδηση της ένοπλης ληστείας στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.

Το 2013 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και επανεκλέχθηκε στην ίδια θέση το 2015.

Το 2015 ανέλαβε τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Το 2017 κατέθεσε στη δημόσια σφαίρα την «Αναγέννηση», ένα πολιτικό κείμενο που συμπύκνωνε τη θεώρησή του για την οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μέλλον της Ελλάδας μέσα από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Το 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και της Πολιτικής Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, λαμβάνοντας ποσοστό 13,19% και την τρίτη θέση (27.491 ψήφοι) στον πρώτο γύρο.

Το 2021 ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, καταθέτοντας 6.245 υπογραφές στήριξης, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση με ποσοστό 2,97% στον πρώτο γύρο.

Το 2022 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Το 2023 εξελέγη βουλευτής ως πρώτος στη σταυροδοσία, συγκεντρώνοντας 8.274 ψήφους. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 επανεκλέχθηκε όντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Αθήνας.

πηγή: ieidiseis.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button