ΔΙΕΘΝΗ

63χρονη Τεξανή έχει δει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998 – Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο

ΤέξαςΗ Λετίσια Φερέρ είναι παθιασμένη με τις ηλιακές εκλείψεις

Η ολική έκλειψη Ηλίου της Δευτέρας θα είναι η 21η που θα προσθέσει στο ενεργητικό της η Λετίσια Φερέρ, αλλά αυτήν τη φορά δεν έχει λόγο να μετακινηθεί.

Το σπίτι της στην κομητεία του Ντάλας βρίσκεται στο μονοπάτι της έκλειψης, δηλαδή είναι σε μια από τις περιοχές όπου θα είναι ορατό το εντυπωσιακό φαινόμενο. Ωστόσο, σχεδιάζει να ταξιδέψει περίπου μια ώρα νοτιότερα για να απολαύσει λίγες ακόμη στιγμές στη σκιά της Σελήνης.

«Η ζωή μου μετριέται σε εκλείψεις», λέει η Φερέρ που παραδέχεται ότι είναι «εθισμένη» με την αίσθηση ότι γίνεται «ένα με το σύμπαν» για λίγες στιγμές. «Και φυσικά, ακολουθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη έκλειψη», συμπληρώνει.

Η παθιασμένη Τεξανή βάζει στην άκρη χρήματα για τα ταξίδια και παίρνει άδεια από την εργασία της για να παρατηρήσει ηλιακές εκλείψεις.

«Βρέθηκα στην Ευρώπη για μία (έκλειψη). Έχω πάει στην Αφρική δύο φορές. Έχω πάει στην Αυστραλία τρεις φορές. Έχω πάει στην Ανταρκτική δύο φορές. Έχω πάει στην Ασία τρεις φορές, νομίζω συμπεριλαμβάνεται και η Ινδονησία. Α, και σε μερικούς ωκεανούς… Είχαμε βρεθεί στη μέση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού», αφηγείται η 63χρονη.

Το 2017, η Φερέρ διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, αλλά καθυστέρησε τη θεραπεία για να παρατηρήσει μια ηλιακή έκλειψη εκείνη τη χρονιά.

Το 2010, έναν μήνα μετά τον θάνατο του πρώτου συζύγου της, είχε ταξιδέψει στη Νότια Αμερική. «Είδα τα όνειρά του να πεθαίνουν μαζί του. Δεν πρόκειται να αφήσω τα όνειρά μου να πεθάνουν», λέει.

Έναν χρόνο αργότερα, γνώρισε τον νυν σύζυγό της σε ιστότοπο γνωριμιών, όπου στο προφίλ της ξεκαθάριζε ότι είχε βάλει σκοπό της ζωή της να δει κάθε ολική έκλειψη Ηλίου.

Φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει ηλιακή έκλειψη για 50ή φορά προτού κλείσει για πάντα τα μάτια της. Για να το πετύχει αυτό, η Λετίσια Φερέρ έχει υπολογίσει ότι πρέπει να φθάσει σε ηλικία 103 ετών.

πηγή: newsbomb.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button